2011. április 21., csütörtök

Koktélos - cseresznyés kulcstartó

Elkészült a Vegazus-al közösen készített kulcstartónk (az ő oldalán található bejegyzés: itt). Íme a kulcstartó és a konyhakulcs:
 A falon találtunk is neki egy pompás kis helyet.

Lila-fekete carmelita karkötő

A lila swarovski gyöngyök nagyon szépen csillognak-villognak a napfényben ebben a karkötőben, sajnos nem sikerült róla "csillogás közben" képet készítenem, de még próbálkozom vele :)

A Carmelita karkötő mintája megtalálható ZoknisPanka oldalán.

Tippeket kérek :)

A következő képen összesen 9 kristálygyöngy látható: 3 swarovski, 3 osztrák és 3 cseh gépi csiszolású. Meg tudjátok különböztetni őket?
Hozzászólásként írjátok meg tippeiteket, hogyha úgy érzitek felismertétek a gyöngyöket. Kicsi különbség van köztük, de nem túl sok. :)
 Fűztetek már különböző kristálygyöngyökkel? Milyen tapasztalaitok vannak vele? Eddig mégcsak swarovski bicone-al dolgoztam, most fogom majd a többit kipróbálni.

Számozva a gyöngyök, aki "játszani' akar annak:

2011. április 19., kedd

Itt az első korai cseresznye :)

Sajnos ezt még nem lehet megenni, de a konyhába menet lehet majd nézegetni.
Ez a kis cseresznye ugyanis a "munkahelyi konyhakulcshoz" készült.

 
A kulcstartónak már van egy első fele, egy Kék Lagúna koktél, amelyet Vegazus készített. Nemsokára egyben is megtekinthető lesz a kulcstartónk. :)

2011. április 15., péntek

Swarovskis halvány rózsaszín nyaklánc

A swarovski kristályok nagyon szépen szórják a fényt, különleges alkalmakra és hétköznapokra is megfelelő viselet lehet.

Eredetileg "Denim Lace" névre hallgat ez a nyaklánc. Világos rózsaszín, fekete közepű kásagyöngyöt és színjátszó swarovski kristályt (crystal AB 2x) használtam az elkészítéséhez.

2011. április 11., hétfő

Régi kincsek

Előkerültek a régen (középiskola első évei... nem is olyan túl régen :) ) készült gyöngyös holmijaim. Az igazat megvallva nem is voltak eltűnve, csak ki voltak állítva abban az iskolában, ahol keresztanyukám tanít. Ő vezetett be régen a gyöngyfűzés rejtelmeibe, ő is sokat fűz gyöngyöt és sokat böngészik az interneten minták után kutatva. Így mostanában az újabb mintáimat egyszerűen tőle szerzem be mikor otthon járok. Sok időt spórol így meg nekem :)

Itt egy ömlesztett kép a kincsekről:


Van benne nyaklánc, karkötő és kis szütyő is.

Most pedig mindegyikről külön-külön egy kép következik. A minták nagyrészt Valkó Andrea: Gyöngyvarázs - A gyöngyfűzés titkai című könyvéből származnak. A lila gyöngyös és a piros pillangós nyakláncot ha jól emlékszem ilyen csináld magad készletben vettem.

2011. április 10., vasárnap

Húsvéti előkészületek

Előző években készítettem húsvétra gyönggyel díszített tojást a páromnak, most ezekről mutatok pár fotót. Tervezem, hogy az idei húsvéti tojás készítését a jövő hét elején megejtem és részletes leírással közzéteszem. Minden ilyen tojás teljesen egyedi minta, elképzelés alapján készül, de hátha segít a leírás majd annak, aki most készül ilyesmit először készíteni.

 

2011. április 9., szombat

Új szerzemények :)

Ezeket a gyöngyöket sikerült ma nagy tavaszi gyöngyös bevásárlás alkalmával szerezni. :)
Nemsokára újra láthatjátok majd őket kulcstartó, nyaklánc, fülbevaló és karkötő formájában.

2011. április 6., szerda

Tavaszi virágeső játék

Mano meghirdetett egy virágos gyöngyfűzős játékot, április 10-ig lehet jelentkezni még a blogjában. A játék lényege, hogy a képen látható virágot meg kell mindenkinek fűznie és tetszés szerinti ékszert kell készíteni a felhasználásával. Az így elkészült ékszert a kisorsolt személynek kell elküldeni, te is kapsz valaki ismeretlentől egy ilyen virágos ékszert. Az ékszereket május 2-ig kell postázni.


2011. április 5., kedd

Világító kő - gyöngybe foglalva

Vegazus blogjában láttam a Világító-medál-t. Akkor eldöntöttem, hogy nekem is kell ilyen világító kő. Ma délután vettem is 2 kéket, az egyiket a Kreatív vagyok oldalon találhat leírás segítségével, peyote technikával befoglaltam. Íme az eredmény:


A következő 2 képen látható, milyen szépen világít a kő sötétben, illetve kicsit közelebbről a befoglalás, amelyhez ezüst színű kásagyöngyöt és arany színű Toho háromszög alakú gyöngyöt használtam.




Ha valaki tud ilyen világító kőről lila vagy rózsaszín színben, az legyen szíves velem megosztani, hol szerezhető be. Köszönöm. :)

Gyöngybogyók

Kipróbáltam a gyöngyből készült bogyók készítését, melynek leírását a Kreatív vagyok oldalon találtam.



Mindhárom bogyó kocka alapú, kb. 5 mm-es tekla gyöngyöket használtam, a díszítések alapja a fent említett oldalon található leírás, de a rendelkezésemre álló gyöngyök alapján módosítottam kissé. A díszítéshez használt gyöngyök: 3 mm-es swarovski kristály gyöngyök, Toho háromszög alakú gyöngyök, illetve 11/0-ás és 15/0-ás kásagyöngyök.



2011. április 3., vasárnap

Japán virágos karkötő

Nemrégiben Japánban jártam és ott vettem a hozzávalókat ehhez a karkötőhöz. Az elkészítése elég időigényes volt, de nagyon jó és könnyű volt a minőségi japán gyöngyökkel dolgozni.