2011. április 11., hétfő

Régi kincsek

Előkerültek a régen (középiskola első évei... nem is olyan túl régen :) ) készült gyöngyös holmijaim. Az igazat megvallva nem is voltak eltűnve, csak ki voltak állítva abban az iskolában, ahol keresztanyukám tanít. Ő vezetett be régen a gyöngyfűzés rejtelmeibe, ő is sokat fűz gyöngyöt és sokat böngészik az interneten minták után kutatva. Így mostanában az újabb mintáimat egyszerűen tőle szerzem be mikor otthon járok. Sok időt spórol így meg nekem :)

Itt egy ömlesztett kép a kincsekről:


Van benne nyaklánc, karkötő és kis szütyő is.

Most pedig mindegyikről külön-külön egy kép következik. A minták nagyrészt Valkó Andrea: Gyöngyvarázs - A gyöngyfűzés titkai című könyvéből származnak. A lila gyöngyös és a piros pillangós nyakláncot ha jól emlékszem ilyen csináld magad készletben vettem.

4 megjegyzés:

  1. Az agentek blogján találtam a linked, nagyon tetszik, amit csinálsz. Szősz is gyöngyöt, vagy csak fűzöl?

    A kis szütyő itt kifejezetten tetszik!

    VálaszTörlés
  2. Igen, szövök is, például a lila és kék színű karkötők gyöngyszövéssel készültek.

    Készítettem még több dolgot is régebben gyöngyszövéssel, de nem tudom hol vannak :( Majd megpróbálom megkeresni őket otthon és akkor felteszem a blogra.

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Az első nyaklánc az nagyon tetszik! :D Olyant hogyan lehet saját kezűleg készíteni? Nagyon meg köszönném hogy ha meg mondaná/meg mondanád! Mert karácsonyi ajándékba egy ilyen nyakláncot szeretnék készitení, csak nem tudom hogyan kell! :(

    VálaszTörlés